Je bent hier:

Afscheidslocaties in Deventer

Welke locatie past bij u?

Bij het kiezen van een afscheidslocatie wordt er meestal gekeken vanuit praktisch oogpunt. Toch is het belangrijk om ook vanuit gevoel te kijken. Het is veel prettiger als de sfeer van de locatie goed is en u zich op uw gemak voelt.

Wanneer u heeft gekozen voor een begrafenis, is het vaak de praktische en logische keuze om de aula van de naastgelegen begraafplaats te gebruiken. Bij een crematie wordt er vaak voor gekozen om de condoleance, de plechtigheid en koffiekamer in de aula van het crematorium te houden. Dit is heel handig, alle faciliteiten zijn aanwezig. Ook de keuze van de catering kunt u gemakkelijk regelen. In de omgeving van Deventer zijn verschillende crematoria waar u uit kunt kiezen. Elk crematorium straalt zijn eigen sfeer en ambiance uit. 

 

Een kerk kan zowel door kerkleden als niet- kerkleden gebruikt worden als afscheidslocatie. De meeste kerken, zoals bijvoorbeeld de Koningskerk en de Ichtuskerk, hebben moderne beeld- en geluidsinstallaties. Ook is het mogelijk om in een kerk een live stream te organiseren. Voor een condoleance achteraf wordt regelmatig gebruik gemaakt van een restaurant in de buurt van de kerk. Vaak is dit informeel en heeft een hele andere sfeer als in een aula of koffiekamer van een begraafplaats of het crematorium.

Het wordt steeds gebruikelijker om in een restaurant ook de afscheidsdienst te houden naast een condoleance. Steeds meer restaurants bieden deze optie en qua catering zijn er vele mogelijkheden. Zeker wanneer het restaurant een favoriete plek was voor de overledene.

Eigenlijk denken we bij een afscheidslocatie vaak aan een plek buitenshuis. Maar, als u er ruimte voor heeft en het praktisch mogelijk is, kunt u ook thuis een afscheid en condoleance organiseren. Het vergt misschien wat meer organisatie en denkwerk, maar het wordt veel persoonlijker, is intiemer en misschien meer passend bij u en de overledene. Wanneer het afscheid thuis plaats vindt, zijn er verschillende bedrijven die de catering kunnen verzorgen.
U merkt, er zijn talloze opties voor een afscheidslocatie. Hieronder hebben we een aantal locaties voor u staan waar u aan kunt denken:

  • Huize de Bannink op landgoed de Bannink
  • Deventer Buitensociëteit
  • Abdij Sion
  • Een kasteel of Hoeve
  • Een restaurant zoals Brasserie Pa en Ma, restaurant NuNu, Hof van Colmschate, De Lindeboom in Schalkhaar
  • Hotel Gaia of IJssel hotel
  • Een buurthuis
  • Een eigen winkel of bedrijfspand waar de overledene werkte
  • Bij mooi weer kan er in een bos ook een afscheid worden gehouden

Heeft u vragen? Bel ons voor meer informatie.