Je bent hier:

Over Stella

bg-grey

Stella is uitvaartbegeleider en heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van de uitvaart van baby’s. Deze specialisatie is niet zonder reden op haar pad gekomen.

‘3 november 2006 werden Jeroen, mijn man, en ik de trotse ouders van onze eerste dochter Lieke. Een prachtig mooi meisje. Haar geboorte verliep met allerlei complicaties waardoor ze een ernstig zuurstoftekort opliep. Vanaf de eerste seconde van haar leven hebben we heel veel zorgen gehad. Ze werd van het Deventer Ziekenhuis overgeplaatst naar Utrecht waar we ontzettend lief en zorgzaam opgevangen zijn door de verpleegkundigen en artsen. Zij hebben ons geleerd om in de korte periode dat ze leefde voor haar te zorgen en echt ouders voor haar te zijn. Ondanks alle slangetjes, piepjes en geluidjes om haar heen. Drie dagen na haar geboorte wezen de onderzoeken uit dat haar hersenbeschadiging door het zuurstoftekort zo groot was, dat ze nooit zelfstandig zou kunnen leven. De apparatuur werd stop gezet en ons prachtige meisje is in onze armen overleden.’

De meest bizarre tijd breekt aan. Zoveel verdriet, haast niet te bevatten. Je probeert je leven weer een beetje op te pakken, maar over alles hangt een schaduw.
Ik werd opnieuw zwanger. Het liefst wilde ik onder een dikke deken kruipen en weer wakker worden als dit kindje geboren zou zijn.
Het werkt niet zo…

Ik beviel van een prachtige, kerngezonde tweede dochter. Verdriet en blijdschap liepen dwars door elkaar heen. Ik miste onze eerste dochter enorm en was tegelijkertijd ook zo blij met ons tweede kindje.

Anderhalf jaar later kregen we samen ook nog een gezonde zoon.

Wij kwamen er als gezin met heel veel vallen en opstaan bovenop. En nu terugkijkend op alles zijn we vooral heel dankbaar voor de tijd die ze bij ons mocht zijn. Voor alles wat ze ons heeft gegeven in haar korte leven; liefde, een sterk gezin, een andere kijk op het leven.

Deze ervaring neem ik mee als ik ouders begeleid bij het welkom heten en afscheid nemen van hun kindje. Ieder verlies is anders, iedere ouder beleeft het anders, maar het verdriet is universeel. Ik help ouders in de week van het afscheid om stil te staan bij hun kindje, om ze te laten voelen dat ze écht ouders zijn geworden, ook al moeten ze afscheid nemen.’