Je bent hier:

Uitvaartverzekering

Heeft u een uitvaart- of levensverzekering bij Ardanta, Reaal, NN, DELA, Monuta of Lifetri?

Een uitvaartverzekering is niet verplicht om te hebben. Toch heeft 70% van de Nederlandse bevolking een uitvaartverzekering voor hun uitvaart. Uitvaartzorg Deventer werkt samen met alle uitvaartverzekeringen. U hoeft het telefoonnummer op de polis NIET te bellen. U kunt zelfs geld besparen wanneer u het telefoonnummer niet belt. De verzekeraar werkt namelijk samen met uitvaartbedrijven die soms hogere prijzen dan gemiddeld rekenen en wat voor u nadelig kan zijn. Wilt u vergelijken wat voor u de beste keuze is, neem contact op met 06-48470811, wij zullen u vrijblijvend en geheel kosteloos advies geven. Als u wilt weten wat de hoogte is van het uit te keren bedrag is van de polis, dan kunnen wij dit bedrag voor u opvragen bij de verzekeraar.
Er zijn verschillende typen verzekeringen (zie Uitvaartverzekeringswijzer) die afgesloten kunnen worden. Hieronder vindt u een beknopt overzicht:

Natura polis:
Dit is een uitvaartverzekering waarin diensten worden vergoed om een eenvoudige uitvaart te regelen. In de algemene voorwaarden van de polis staat omschreven welke diensten er vergoed worden. De premie voor deze verzekering is relatief laag, vaak blijf je doorbetalen tot je overlijden. Hierdoor kunt u voor de geleverde diensten teveel betalen. Zodra je afwijkt van de beperkte keuzes binnen de geleverde diensten van de polis, lopen de extra kosten snel op. Het is niet mogelijk om een verzekerde dienst, bijvoorbeeld een volgauto, in te wisselen voor extra rouwkaarten.
Wanneer u ons belt om de uitvaart te begeleiden, zullen de diensten die op de naturapolis staan vermeld als inkoopprijs aan u uitgekeerd worden (familievergoeding). Dit bedrag kunt u vrij besteden aan de crematie of begrafenis. Het DELA uitvaartplan keert bijvoorbeeld € 3575,- (2022) uit wanneer u kiest voor Uitvaartzorg Deventer.

Kapitaalverzekering:
Bij een kapitaal of geld verzekering is een vast bedrag verzekerd welke uitgekeerd wordt na het overlijden. Dit bedrag is vrij te besteden om verschillende producten en diensten af te nemen. U kunt zelf kiezen hoe lang u premie voor deze verzekering betaalt en dit bepaalt de hoogte van de premie.  

Combinatie van natura- en kapitaalverzekering:
Dit is een naturapolis, aangevuld met een vrij te besteden verzekerd bedrag.

Hoe gaat Uitvaartzorg Deventer om met een uitvaartverzekering

Voor alle uitvaartverzekeringen geldt (ook voor een naturapolis): is de uitvaart duurder dan de uitvaartverzekering uitkeert, dan betaalt u het verschil bij. Wanneer de uitvaart goedkoper is, krijgt u geld terug. Het verzekerde bedrag kunt u aan u zelf uit laten keren, of Uitvaartzorg Deventer maakt een “akte van cessie” op waarbij u toestemming geeft om het verzekerde bedrag aan ons uit te keren. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de uitvaartnota.
Oude uitvaartpolissen behouden hun waarde. De verzekeringsbanken waar deze polissen waren ondergebracht zijn in de loop van de tijd door grotere verzekeraars overgenomen. Klik hier om te kijken waar de oude polis is ondergebracht. Komt u er niet uit en wilt u hulp of heeft u vragen, bel ons en wij helpen u graag verder. Wanneer u de uitvaartverzekering van de overledene niet kunt vinden, kunnen wij u helpen.