Je bent hier:

Keurmerken

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Uitvaartzorg Deventer is in het bezit van Keurmerk Persoonlijke Uitvaart. Het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart wordt niet gegeven door een beoordeling van een extern bureau, maar door beoordelingen van nabestaanden voor wie Uitvaartzorg Deventer een uitvaart heeft mogen verzorgen.

Bij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart draait het om de persoonlijke benadering en niet om het volgen van protocollen en processen zoals bij andere keurmerken. Persoonlijke aandacht en betrokkenheid tijdens de uitvaart staan centraal. Een uitvaart wordt op maat samengesteld en de nabestaanden beslissen alles zelf. Binnen 24 uur krijgt u een kostenoverzicht waarin duidelijk staat aangegeven wat u waarvoor betaalt. 

De uitvaart hoeft niet in één gesprek geregeld te zijn. Stap voor stap geven we in de dagen erna vorm aan het afscheid. We geven hieraan alle tijd die nodig is om het een afscheid te laten zijn die bij u past.
Na enkele weken krijgt u uit naam van Keurmerk Persoonlijke Uitvaart een vragenlijst waarin u aan kunt geven hoe u het afscheid ervaren heeft. Het invullen van deze vragenlijst is geheel vrijblijvend, maar wij vinden het altijd fijn om te weten of wij u op de juiste manier begeleid hebben.

Wilt u weten hoe de ervaringen van andere families zijn geweest, klik hier.

Kwaliteitsregister Uitvaartverzorgers

Uitvaartzorg Deventer vindt dat elke familie een professionele uitvaartverzorger verdient. Het beroep is helaas niet beschermd, iedereen kan uitvaartverzorger worden zonder opleiding. Met inschrijving in dit register wil Uitvaartzorg Deventer laten zien dat Sjoek en Stella voldoen aan onderstaande voorwaarden en u op een professionele manier kunnen begeleiden.

De voorwaarden om in het register te staan:

  • Een opleiding hebben gevolgd met minimaal 9 dagen klassikaal
  • Stage hebben gelopen van minimaal 10 dagen
  • In bezit zijn van een diploma waarbij mondeling en schriftelijk examen is gedaan
  • Minimaal 5 jaar werkzaam te zijn als uitvaartverzorger
  • Tenminste 60 uitvaarten zelfstandig hebben uitgevoerd
  • Werkzaam te zijn bij een uitvaartonderneming (zelfstandig of in loondienst)

Op de website van Kwaliteitsregister Uitvaartverzorgers kunt u de registratie terugvinden. Het Kwaliteitsregister Uitvaartverzorgers is een initiatief van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart.

Dementievriendelijke uitvaart

Sinds september 2018 mag Sjoek zich Dementievriendelijke Uitvaartverzorger noemen. Hij heeft een 2-daagse training gevolgd bij DeMens training in samenwerking met Alzheimer Nederland. In deze training krijgen uitvaartverzorgers handvatten aangereikt om mensen met dementie te betrekken bij het afscheid van hun dierbare. Hij heeft geleerd dat het wel degelijk goed en zelfs wenselijk is voor een nabestaande met dementie om bewust afscheid te nemen van de overledene. Nabestaanden denken vaak dat het niet mogelijk of haalbaar is om iemand met dementie te betrekken in het rouwproces, maar dit kan wel. Met deze training heeft Sjoek geleerd dat er mogelijkheden zijn en met flexibiliteit en aanpassingen dit zeker lukt. Het blijkt voor de familie die om de persoon met dementie heen staan ook een gevoel van verbondenheid en troost te geven wanneer diegene betrokken wordt. Er wordt niemand vergeten!

Jaarlijks krijgen steeds meer mensen de diagnose Dementie. Dit is des te meer reden om meer aandacht aan deze doelgroep te besteden. Een uitvaartverzorger met de juiste ervaring en kennis maakt een groot verschil voor de persoon met dementie, maar ook voor de familie. Uitvaartzorg Deventer helpt graag met het vormgeven van een Dementievriendelijke uitvaart. Wilt u meer weten of heeft u vragen, neem gerust contact met ons op.