Je bent hier:

Kosten uitvaart

Wat kost een uitvaart in Deventer?

Aan een crematie of begrafenis in Deventer zitten kosten verbonden. De prijzen zijn afhankelijk van de wensen van de overledene en van u. Op internet staan veel verschillende tarieven. De uitvaart kosten volgens de uitvaartverzekeringen Monuta en DELA zijn gemiddeld € 7250,- voor een crematie. Een begrafenis is minimaal € 2000,- duurder. Bij Uitvaartzorg Deventer zijn de tarieven lager. Wanneer u een uitvaartverzekering heeft, bent u niet verplicht om het nummer op de polis te bellen.

Wilt u meer weten? Bel ons zonder verplichting en zonder kosten op 06-48470811, zodat wij u een goed advies en een goede prijsindicatie kunnen geven naar aanleiding van uw wensen.

Een uitvaart is te vergelijken met het uitzoeken van een keuken. Het is maatwerk, moet bij u en binnen het budget passen. Een uitvaart bestaat uit basiselementen, zoals de laatste zorg, de uitvaartkist, het vervoer en het crematorium of de begraafplaats. Bij een keuken zijn dit bijvoorbeeld de kastjes, aanrechtblad en de koelkast. De meerprijs bij een uitvaart kunnen rouwkaarten, een rouwadvertentie, fotograaf, bloemen, condoleance e.d. zijn. De meerprijs voor een keuken zit bijvoorbeeld in een vaatwasser, magnetron etc. Uiteindelijk zal de keuken in uw woning geplaatst worden. Dit komt overeen met de tijd die een uitvaartbegeleider bezig is om u als familie te begeleiden, het aannametarief. Zoals elke keukenboer zijn eigen prijzen hanteert voor een keuken, bepaalt elke uitvaartondernemer ook zijn eigen tarieven voor een uitvaart. Hierdoor kunnen er (grote) verschillen zijn in de kosten van een uitvaart.

Hoe zijn de kosten opgebouwd bij Uitvaartzorg Deventer wanneer wij de uitvaart voor u regelen?

Afscheid nemen en het organiseren van de uitvaart is een emotionele gebeurtenis. Uitvaartzorg Deventer is er om u te begeleiden in deze week. Enerzijds nemen we taken van u uit handen waar u niet meer aan hoeft te denken. Anderzijds proberen we u ook actief te betrekken bij het afscheid zodat u achteraf kunt zeggen “Dit heb ik nog voor hem of haar gedaan”. U kunt denken aan het zelf (in samenwerking met de begeleiding van Uitvaartzorg Deventer) verzorgen en kleden van de overledene of bij de bloemist waar u graag komt, bloemen uitzoeken voor de overledene.

Voor het begeleiden en regelen van een uitvaart staan we dag en nacht voor u klaar en rekenen één tarief, het aannametarief. Wanneer het overlijden ’s nachts of in het weekend plaats vindt, worden er geen extra kosten berekend. Wij willen geen uitvaart verkopen, maar begeleiden u in het maken van keuzes voor de uitvaart. In overleg met u leggen we het tijdstip en de locatie van de crematie of begrafenis vast. We denken met u mee om de uitvaart vorm te geven en adviseren door verschillende mogelijkheden te benoemen. We geven ook alternatieven aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Niet alles hoeft binnen enkele uren na het overlijden vastgelegd te zijn. Binnen 24 uur krijgt u van ons een kostenoverzicht van wat de tarieven voor een crematie of begrafenis zijn. De gehele week wordt u begeleid door één persoon en is voor u altijd bereikbaar. Dagelijks hebben we fysiek of telefonisch contact om eventuele wijzigingen en aanvullingen van uw wensen te bespreken. Wijken de wijzigingen of aanvullingen veel af van het eerste kostenoverzicht, dan krijgt u een nieuw overzicht van ons zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Uiteraard melden we dit tijdens het bespreken van de wensen.

Het is verstandig om informatie in te winnen over wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een uitvaart. Dit kunt u doen op internet maar ook door contact met ons op te nemen door te bellen of te mailen.