Sjoek Nutma - Stella Overkamp-Brendel, uitvaartverzorgers in Deventer​

Je bent hier:

Sjoek Nutma

Sjoek begeleidt families vanaf het eerste contact tot na de uitvaart. Samen met de nabestaanden regisseert en regelt Sjoek stap voor stap de wensen voor de uitvaart. Het is belangrijk dat families ontzorgd worden. En dat ze terug kunnen kijken op een mooi passend afscheid.Hij is gediplomeerd uitvaartbegeleider en heeft de opleiding tot Dementievriendelijke uitvaartverzorger gevolgd. Daarnaast staat hij ingeschreven in het Kwaliteitsregister Uitvaartverzorgers.

In het noorden van Friesland is Sjoek geboren en getogen. Zowel de nederlandse als de friese taal spreekt hij vloeiend. Na zijn HBO studie in Groningen is hij in Deventer komen wonen. Als laborant heeft hij gewerkt in het RISO aan de H.J.P. Fesevurstraat (nu de radiotherapiegroep). Tijdens dit werk heeft Sjoek mogen ervaren hoe dankbaar het is om mensen in hun laatste levensfase te begeleiden samen hun familie en vrienden. Hij merkte hoeveel waarde mensen hechten aan een goede manier van begeleiding en dit was voor hem reden om hier meer mee te gaan doen. Hij wil echt wat voor mensen kunnen betekenen.
De stad Deventer met de IJssel en omliggende dorpen en buurtschappen voelt voor Sjoek als thuis. De combinatie van stad en de rust en ruimte van het platteland passen hem goed.

Sjoek is getrouwd en vader van 3 opgroeiende kinderen. Begin 2015 kreeg hij de diagnose uitgezaaide teelbalkanker. Sjoek weet hierdoor hoe het is wanneer de wereld plotseling om je heen instort. Door de operatie en de chemobehandeling is hij nu gelukkig weer schoon. Het was een heftige tijd. Zelf zegt hij “ik heb geluk gehad”.
Wilt u nader kennismaken met Sjoek of dat hij u begeleidt bij het regelen van de uitvaart, bel dan 06-48470811

Sjoek
bg-grey
bg-grey

Stella Overkamp - Brendel

Als uitvaart(bege)leidster begeleidt Stella families. Naast het begeleiden van uitvaarten van volwassenen, heeft ze zich gespecialiseerd in uitvaarten voor baby’s en kinderen. Voor deze uitvaarten is Stella uw vaste aanspreekpunt in de periode van het eerste contact tot na de uitvaart.

Stella is geboren in Deventer en met een kleine tussenpoos in Assen heeft ze haar jeugd en leven tot nu toe doorgebracht in Deventer. Stella is gecharmeerd van de multiculturele stad die Deventer nu is, maar ook met de oude echte Deventenaren kan ze goed overweg. Het plat Dèmters is haar zeker niet vreemd.
Stella heeft jarenlang als doktersassistente in een huisartsenpraktijk gewerkt. Hier heeft ze mogen ervaren hoe mooi het is om met verschillende mensen om te gaan.

Stella is moeder van een jong gezin. In 2009 overleed Stella’s eerste dochter een aantal dagen na de geboorte. Ze heeft in deze tijd ervaren hoe belangrijk de rol van de uitvaartverzorger kan zijn. Haar ervaring toen was niet positief. Er moest meer mogelijk zijn en het mocht persoonlijker. Deze ervaring neemt ze mee in de begeleiding van ouders als hun kind overlijdt.

Na het overlijden van haar oma een aantal jaar later was het voor Stella duidelijk dat haar hart ligt bij het werken in de uitvaartzorg. Ze heeft in 2014 de opleiding tot uitvaartverzorger met succes afgerond bij Meander Uitvaartopleiding in Zwolle.

“Mijn drijfveer is het helpen van nabestaanden die in tijd van enorm verdriet en gemis een uitvaart vorm moeten geven. Ik begeleid families graag in de periode tussen overlijden en de uitvaart. Uiteraard op de manier zoals u dit wilt en het past bij de overledene.”

U kunt contact met Uitvaartzorg Deventer opnemen om nader kennis met Stella te maken of haar te vragen om u te begeleiden bij een uitvaart. Vraag gerust naar haar.