Je bent hier:

Cremeren in Deventer

Crematorium Steenbrugge Raalterweg Diepenveen Uitvaartzorg Deventer afscheidsdienst De Hanze De Kade condoleance

Cremeren

Cremeren mag in Nederland alleen in een crematorium. Hier vindt de verbranding van het lichaam met de uitvaartkist of uitvaartwade plaats in een oven. Steeds vaker kiezen nabestaanden er voor om mee te gaan naar de ruimte waar de oven zich bevindt, maar dit hoeft niet. Hier kan afscheid worden genomen van de overledene of kunt u aanwezig zijn wanneer de overledene in de oven wordt geplaatst en het verbrandingsproces begint. Het is geheel aan u of u dit wilt zien of niet.
Er is altijd maar één overledene die gecremeerd wordt in de oven. Bij de overledene wordt een vuurvast identiteitssteentje geplaatst. Dit steentje heeft een uniek nummer en blijft bij de as. Nadat het lichaam is verbrand, (verbrandingsproces duurt gemiddeld 90 minuten) wordt de oven leeggehaald en wordt de as met identiteitssteentje in een asbus gedaan. Wanneer de crematie is voltooid, moet de as volgens de wet 4 weken bewaard worden in het crematorium. Na deze 4 weken kan de as worden opgehaald door de nabestaanden en kunt u er voor kiezen de as een bestemming te geven. Voor voorbeelden klik hier.
Naast het cremeren is er in het crematorium ook de mogelijkheid om een afscheidsplechtigheid en condoleance te houden.
Over het algemeen wordt gezegd dat een crematie goedkoper is dan een begrafenis. Wilt u meer informatie over de kosten van een begrafenis of crematie, klik hier.

Crematoria in de buurt van Deventer:

Crematorium Steenbrugge, Raalterweg 27-29 in Diepenveen (gemeente Deventer).
Het crematorium Steenbrugge ligt net buiten Deventer heeft 2 aula’s waarin een plechtigheid gehouden kan worden:
De Kade. Een kleine aula die geschikt is voor een afscheid tot maximaal 30 genodigden. In een intieme setting kan de voor u geschikte sfeer worden gecreëerd voor een intiem afscheid.
De Hanze. De grote aula biedt ruimte voor 120 zitplaatsen en evt. staanplaatsen.  In deze aula zijn veel mogelijkheden om op de voor u gewenste manier afscheid te nemen.

Crematorium Heidehof, Engelanderholt 95 in Ugchelen (gemeente Apeldoorn)
Het crematorium ligt centraal gelegen in een bosrijke omgeving en beschikt over 1 aula (125 zitplaatsen) en kan tot 300 gasten worden uitgebreid door de ontvangstruimte bij de aula te betrekken. Op de begraafplaats is een tweede afscheidsruimte gesitueerd, genaamd “Het Paviljoen”. Hier kunnen tot 55 mensen de plechtigheid bijwonen.

Crematorium De Omarming, Voorsterallee 95 in Zutphen
Een modern crematorium waarbij alle mogelijkheden voor een intiem en persoonlijk afscheid mogelijk is. Er is een aula (Monetzaal) waar 195 zitplaatsen zijn. En een aula in huiskamersfeer (Walburgzaal) waar voor 35 personen een intiem en ongedwongen afscheid gehouden kan worden.

Crematorium Dieren, Imboslaan 6 in Dieren
Crematorium Dieren was het tweede crematorium (1954) dat in Nederland werd gebouwd en is een onder architectuur gebouwd monumentaal pand. Het beschikt over 2 aula’s (IJsselzaal: 60 zitplaatsen en Veluwezaal: 200 zitplaatsen) en een buitenaula. Ook het omliggende gedenkpark heeft een monumentstatus.

Elk crematorium is anders gesitueerd en straalt zijn eigen gevoel uit. Ook is er verschil in tarieven. Daarnaast biedt ook elk crematorium zijn eigen mogelijkheden zoals catering aan. Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden, bel ons gerust voor informatie.