Je bent hier:

Wereldlichtjesdag Deventer

Elk jaar branden op de tweede zondag van december om zeven uur ’s avonds mensen wereldwijd kaarsjes ter nagedachtenis aan alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Zo wordt de wereld letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind hebben verloren. Op dat moment is heel voelbaar dat je niet alleen bent met je verdriet.

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, en er wordt inmiddels wereldwijd gehoor aan gegeven. Omdat we in verschillende tijdzones leven worden er op Wereldlichtjesdag een etmaal lang kaarsen aangestoken ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Elk jaar vindt Wereldlichtjesdag in Deventer plaats. Hiermee hopen we aan ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s en ooms en tantes een lichtpuntje te kunnen bieden in deze donkere dagen. Iedereen die een kind wil herdenken is van harte welkom. We nodigen u uit om samen met andere ouders en familieleden kaarsjes aan te steken en stil te staan bij de kinderen die zo worden gemist.

We luisteren naar muziek en troostende woorden, lezen gedichten voor en steken kaarsjes aan om alle overleden kinderen te eren en te herinneren. Onderlinge verbondenheid en ontmoetingen van mens tot mens staan op Wereldlichtjesdag centraal.

Als u niet in de gelegenheid bent om Wereldlichtjesdag bij te wonen, dan kunt u thuis van zeven tot acht uur ’s avonds een kaarsje branden. U kunt andere mensen vragen hetzelfde te doen. Zo verspreiden we een zee van lichtjes over de hele wereld…
 
Voor meer informatie kunt u terecht op:
https://www.facebook.com/wereldlichtjesdagdeventer