Je bent hier:

Wat moet u doen bij een overlijden

Heeft u te maken met een (aankomend) sterfgeval, dan komt er ineens van alles op u af. Emoties en (praktische) zaken die geregeld moeten worden. Uitvaartzorg Deventer helpt u op weg.

  1. Heeft het overlijden thuis plaatsgevonden; bel tijdens kantooruren uw eigen huisarts. De dienstdoende arts zal langskomen om het overlijden vast te stellen. Na kantooruren belt u met de HuisArtsenPost (HAP). In Nederland wordt een overledene vaak binnen 3 uur nadat de arts is geïnformeerd, geschouwd.
  • Wanneer uw dierbare in het ziekenhuis of (woon)zorgcentrum is overleden, wordt de dienstdoende arts voor u gebeld. Als het verwachte overlijden in een (woon)zorgcentrum tussen 23.00u en 7.00u plaatsvindt zal de arts waarschijnlijk rond 8.00u ’s ochtends komen schouwen. Dit is een uitzondering die gemaakt is voor artsen in een (woon)zorgcentrum. Wanneer u het op prijs stelt dat de arts toch direct komt schouwen, dan moeten ze hier gehoor aan geven.
  1. In de tussentijd kunt u verdere familie op de hoogte brengen van het overlijden.
  1. Neem vervolgens contact op met Uitvaartzorg Deventer, 06-48470811. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar en zullen u de komende dagen stap voor stap begeleiden. (doorverwijzen naar Begeleiden en regelen van een uitvaart)
  • Vind het overlijden plaats tijdens een reis, neem dan contact op met de alarmcentrale van de reisverzekering. Deze zorgt ervoor dat het lichaam naar Nederland wordt overgebracht. De kosten worden vergoed door de verzekeraar. Is er geen reisverzekering, dan komen de kosten voor het vervoer naar Nederland voor rekening van de nabestaanden. In dat geval kun je het beste contact opnemen met de ambassade.
  • Is er sprake van een sterfgeval na een ongeluk, neem dan contact op met de verzekeringsmaatschappij.