Voorbespreken - wensenboekje


Wilt u uw uitvaart vooraf geregeld hebben?

De dood stoppen we liever ver weg. Toch hebben veel mensen wel een gedachte over hun eigen uitvaart. Vaak blijft het bij deze gedachten en wordt het niet gedeeld met degene die achterblijven, uw naasten. Uitvaartzorg Deventer wil u graag helpen met uw gedachten op papier zetten. Zo wordt heel overzichtelijk wat u wilt, en uw naasten weten wat uw wensen zijn. Dit geeft voor u en uw naasten rust.
Uitvaartzorg Deventer kan u 2 mogelijkheden aanbieden. Sjoek of Stella kan bij u thuis komen voor een persoonlijk gesprek of u vraagt een wensenboekje aan en vult deze in en bewaart het boekje bij uw andere belangrijke papieren. Beide mogelijkheden zijn geheel kosteloos en helpen u en uw naasten. Voor het aanvragen van een wensenboekje, neem contact met ons op. WIlt u een persoonlijk gesprek, bel ons.
 
Het voordeel van een persoonlijk gesprek is dat Sjoek of Stella ter plekke uw vragen kunnen beantwoorden, informatie en uitleg kan geven. Ook vragen over een uitvaartverzekering kunnen wij voor u beantwoorden. Na een voorbespreking kunt u wanneer u dit wenst, ook een vrijblijvende offerte krijgen. U weet dan ongeveer wat uw wensen gaan kosten en heeft u een duidelijk kostenoverzicht. Houdt u er rekening mee dat de prijzen elk jaar wel veranderen.
 
Onder aan deze pagina kunt u een wensenboekje aanvragen. Ons advies is om dit boekje in te vullen en te bespreken met uw naasten. Zo worden uw wensen duidelijk. U kunt tussentijds uw wensen in het boekje aanpassen. Zorg dat uw naasten weten waar u het boekje en eventuele andere belangrijke documenten bewaart. Documenten die u bij het boekje kunt bewaren zijn:
  • Uw uitvaartpolis wanneer u deze heeft
  • Teksten voor op de rouwkaart / voor een advertentie
  • Muziekkeuzes ( bijv. op een USB stick)
  • Foto’s voor op de rouwkaart
  • Actuele adressenlijst 
Wanneer u het wensenboekje met pen heeft ingevuld, inclusief datum en handtekening, is het een rechtsgeldig document.
 
Heeft u vragen over het invullen van het wensenboekje, u een vrijblijvende offerte wilt of uitleg over uw verzekering, bel ons of ga naar de contactpagina en vraag een voorbespreking of wensenboekje aan.
 

Uw nalatenschap vooraf regelen

U staat niet dagelijks stil bij alle zaken die na uw overlijden geregeld moeten worden. Maar misschien is het goed om hier wel een keer bij stil te staan en uw nalatenschap goed in kaart te brengen samen met een professionele executeur. Wie krijgt uw vermogen? En wie misschien absoluut niet? Als u niets bepaalt, bepaalt de wet, en wellicht is dat anders dan hoe u het voor ogen heeft. Sabine Zeiss van AdOtium kan u hierin helpen.

Sabine kan uw nalatenschap in kaart brengen en u hierover adviseren. Ze kan u helpen om uw nalatenschap goed voor te bereiden, zowel juridisch, fiscaal en praktisch. Een Register Executeur is onafhankelijk en werkt transparant, dit zorgt voor minder conflicten. AdOtium heeft uitgebreide kennis en kan u veel kosten besparen. Sabine komt bij u thuis voor een eerste gesprek.

U kunt een grote besparing op erfbelasting en notariskosten maken, door het laten opmaken van een testament. In uw testament kunt u een executeur benoemen. Deze zal uw nalatenschap dan afwikkelen. Dit kan een familielid zijn maar ook een professional. Bij een professionele executeur wordt alles volgens uw wensen gedaan. Uw nabestaanden worden hiermee ontlast. Daarnaast ontstaat er bij een goede voorbereiding minder kans op conflicten en problemen. Het afwikkelen gaat sneller en is goedkoper. Ook praktische zaken zoals de verkoop van uw woning, uw digitale nalatenschap, huisdieren, uw belastingaangiftes en wie de afwikkeling van uw nalatenschap moet verzorgen, kunt u vooraf goed regelen.
Wilt u het vooraf goed regelen? Ga naar de site www.rustvooru.nl en maak een afspraak met Sabine Zeiss.

 

Wensenboekje aanvragen

Cookie instellingen