'Levende' doodskist en urn

‘Levende’ doodskist en urn


Op 11 september 2021 stond er een artikel op NU.nl over de ‘levende doodskist’. Een jaar geleden is de eerste overledene in een ‘levende doodskist’ begraven. In dezelfde periode heeft Marcel Ellen (Deventer ondernemer) de ‘levende urn’ ontwikkeld. Het principe is hetzelfde waarbij de kist en de urn zijn gemaakt van mycelium, een soort web van paddenstoelendraden met organische materialen zoals bijvoorbeeld stro.
De huidige manier van begraven en verstrooien van as kan de grond uitputten. De ‘levende’ kist en urn zijn bedacht met het idee om de grond niet te vervuilen, maar juist te verrijken. De kist en de urn verbeteren de kwaliteit van de grond en daarmee ook de biodiversiteit.
De ‘levende doodskist’ of ‘levende urn’ is maar een voorbeeld om een uitvaart duurzamer te maken, om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Uitvaartzorg Deventer denkt graag met u mee en werkt samen met bedrijven die altijd op zoek zijn om uitvaarten duurzamer te maken. U kunt bij ons de urnen bekijken en bestellen.
Heeft u vragen, neem gerust contact op met Uitvaartzorg Deventer, bel of app 06-48470811 of mail sjoek@uitvaartzorgdeventer.nl
Cookie instellingen