Uitvaart regelen in Deventer


Uitvaart in Deventer

Een uitvaart in Deventer die bij u past. Dit is waar Uitvaartzorg Deventer voor staat. Wij helpen en ontzorgen u. In alle rust en op een respectvolle en betrokken wijze begeleiden we u bij alles wat er komt kijken bij een crematie of begrafenis. Is er een dierbare overleden, belt u ons op 06 48470811.
 

Keuzes maken

In overleg met u kan Sjoek of Stella direct bij u komen om de belangrijkste punten, zoals begraven of cremeren, dag, tijdstip en locatie van de afscheidsplechtigheid vastleggen. Daarnaast bespreken we ook waar de overledene wordt opgebaard. Dit kan thuis in bed of in een kist, in een rouwcentrum of bij Afscheidshuis Deventer zijn.

Uitvaartzorg Deventer zal (eventueel samen met de familie) de overledene verzorgen en kleden.
Sjoek en Stella zijn goed op de hoogte van de vele verschillende mogelijkheden die er zijn voor een uitvaart. Zij kunnen u ondersteunen met het opmaken van rouwkaarten of rouwadvertentie, het verzorgen van een condoleanceavond en het invullen van de afscheidsdienst. Met elkaar ontstaat een afscheid die voor iedereen wenselijk is. Wij staan open voor uw ideeën en onderzoeken graag met u de mogelijkheden. Neemt u hiervoor gerust contact met ons op, dit kan ook al voordat het overlijden heeft plaatsgevonden.
 

Begraven of cremeren in Deventer

Uitvaartzorg Deventer is zeer bekend en heeft goede contacten met de crematoria en begraafplaatsen in en om Deventer. Hieronder leest u welke er in en om Deventer zijn.

Crematoria in Deventer en omgeving:
  • Yardenhuis (crematorium) Steenbrugge, Raalterweg 27-29 in Diepenveen (gemeente Deventer).
Het crematorium heeft 2 aula’s waarin een plechtigheid gehouden kan worden:
De Kade, een kleine aula die geschikt is voor een afscheid tot maximaal 30 genodigden. In een intieme setting kan de voor u geschikte sfeer worden gecreëerd voor een intiem afscheid.
De Hanze, de grote aula biedt ruimte voor 120 zitplaatsen en evt. staanplaatsen. In deze aula zijn veel mogelijkheden om op de door u gewenste manier afscheid te nemen.
  • Crematorium Heidehof, Engelanderholt 95 in Ugchelen (gemeente Apeldoorn).
Dit crematorium beschikt over 1 aula (125 zitplaatsen) en kan tot 300 gasten worden uitgebreid door de ontvangstruimte bij de aula te betrekken. Op de begraafplaats is een tweede afscheidsruimte gesitueerd, genaamd “Het Paviljoen”. Hier kunnen tot 55 mensen de plechtigheid bijwonen. Een modern crematorium waarbij alle mogelijkheden voor een intiem en persoonlijk afscheid mogelijk is. Er is een aula (Monetzaal) waar 195 zitplaatsen zijn. En een aula in huiskamersfeer (Walburgzaal) waar voor 35 personen een intiem en ongedwongen afscheid gehouden kan worden. Crematorium Dieren was het tweede crematorium (1954) in Nederland. Het beschikt over 2 aula’s (IJsselzaal: 60 zitplaatsen en Veluwezaal: 200 zitplaatsen) en een buitenaula. Het crematorium en het omliggende gedenkpark heeft de monumentstatus.

Elk crematorium is anders gesitueerd en straalt zijn eigen gevoel uit. Daarnaast biedt ook elk crematorium zijn eigen mogelijkheden aan. Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden, neem dan contact met ons op door te bellen naar: 06-48470811 of mailen naar sjoek@uitvaartzorgdeventer.nl.

De gemeente Deventer telt verschillende begraafplaatsen. Op de algemene en kerkelijke begraafplaatsen vinden de meeste begrafenissen plaats. Dit kan in algemeen of in een particulier graf. Naast de begraafplaatsen die nog gebruikt worden zijn er ook enkele oude begraafplaatsen waar niet of nauwelijks meer op wordt begraven. Hier zijn alleen nog bijzettingen in een bestaand graf mogelijk.

Algemene begraafplaatsen in Deventer:
  • Begraafplaats Tjoenerhof in Diepenveen
  • Algemene begraafplaats Pr. Margrietlaan in Bathmen
  • Begraafplaats Steenbrugge in Deventer
  • Begraafplaats Colmschate in Colmschate
Kerkelijke begraafplaatsen:
  • Begraafplaats Heilige Lebuinus in Deventer
  • Begraafplaats Heilige Nicolaas in Schalkhaar

Natuurbegraafplaatsen zijn in opkomst. Er zijn in Nederland een aantal plaatsen waar dit mogelijk is
Natuurbegraafplaatsen in de omgeving van Deventer zijn:
  • Natuurbegraafplaats Heidepol, Harderwijkerweg 37 in Arnhem
  • Natuurbegraafplaats Hoogengraven, Middenweg 6 in Arriën (gemeente Ommen)
Wanneer u in Deventer woont hoeft u niet persé in Deventer begraven te worden. U kunt er ook voor kiezen om begraven te worden op de begraafplaats waar andere familieleden begraven liggen, maar u kunt bijvoorbeeld ook naar uw geboortegrond terugkeren. Wilt u hier meer informatie over inwinnen? Neem contact met ons op en wij denken graag met u mee.

Wenst u vrijblijvend meer informatie?

Cookie instellingen